Homerunhuis Oostzaan

Stap voor stap je eigen weg

Je wilt graag werken aan je toekomst. Maar je redt het nu nog niet om meteen zelfstandig te wonen. In het Homerunhuis in Oostzaan leer je alles wat nodig is om straks op jezelf te wonen. Je krijgt begeleiding volgens de homerunmethodiek. Een uniek concept voor jongeren met een LVB. Je bewandelt je eigen weg in het tempo dat bij jou past. Wij sluiten aan bij jouw behoefte. Over het algemeen duurt een traject tussen de 1,5 en 3 jaar.

Tussenstap naar zelfstandigheid

‘Hier wonen jongeren die allemaal hun eigen problemen hebben. Dit is een tussenstap naar zelfstandigheid. De begeleiders geven veel advies, ze helpen je best een beetje, maar je moet het uiteindelijk zelf doen.’

Fernon (25 jaar)

Voor wie

  • Jongvolwassenen van 18 t/m 27 jaar en een LVB
  • Met indicatie: LVG02, 03, VG06 of WMO Beschermd wonen incl. behandeling

Locatievoorzieningen

  • 16 kamers
  • De meeste kamers hebben een eigen keukenblok
  • Sanitair wordt gedeeld met 2 andere bewoners
  • Gemeenschappelijke ruimte met keuken
  • Grote gemeenschappelijke buitenruimte
  • In woonwijk nabij winkels en openbaar vervoer
  • 24 uur per dag begeleiding aanwezig

Vier honken doorlopen

In het Homerunhuis doorloop je een afgebakend traject dat bestaat uit vier stappen (de honken). Dit traject is afgestemd op de zwaarte van de problemen. Je hebt een vaste begeleider, waarmee je in het eerste honk meerdere afspraken per week hebt. Samen met je begeleider kijk je naar je dagbesteding, je financiën en bespreek je andere dingen waar jij ondersteuning bij kan gebruiken.

Stap voor stap ga je steeds meer zelf doen, bijvoorbeeld een aantal keren per week zelf boodschappen doen en koken, of je eigen rekeningen betalen. Hoe verder je op de honken bent, hoe zelfstandiger je wordt. Je ziet je begeleiders nog wel elke dag even, maar je hebt minder vaste afspraken. De begeleiders zijn natuurlijk wel altijd bereikbaar.

Als dat goed gaat, dan ga je over naar honk 4. Dan kijken we waar je wilt gaan wonen na het Homerunhuis en wat ervoor nodig is om woonruimte te zoeken. Je bereidt je voor op de verhuizing. Als je verhuisd bent, dan kun je als het nodig is nog hulp krijgen van de ambulante begeleiders van Homerun.

Contact

Onze medewerkers van het Centraal Clientservice bureau vertellen u graag meer over deze locatie en onze dienstverlening.

Aanmeldformulier Contactgegevens centraal bureau

Samenwerking met Odion