Homerun Ede, Rhenen & Wageningen

Samen werken aan een gelukkiger leven

Voor (jong)volwassenen met een LVB is de wereld complex en ontoegankelijk. Dat maakt ze kwetsbaar, waardoor ze gemakkelijker in valkuilen stappen die tot problemen leiden, zoals verslaving, schulden en criminaliteit. Een leven dat ze zelf ook niet voor ogen hebben.

Ondersteuning op maat

Eén vaste begeleider kijkt samen met de cliënt wat er nodig is om weer grip op het leven te krijgen. De cliënt doorloopt een afgebakend traject van een paar jaar, dat bestaat uit vier stappen (de honken). Dit traject is afgestemd op de zwaarte van de problematiek. Wij staan naast de cliënt en bedenken samen doelen waaraan stap voor stap gewerkt gaat worden, zodat ze weer grip op hun leven krijgen. Bijvoorbeeld bij het zoeken naar passend werk of dagbesteding, of ondersteuning bij het vinden van structuur en het vergroten van het zelfvertrouwen. De stappen die we in een traject zetten, zijn de 4 honken om een Homerun te slaan. Dankzij Homerun én hun eigen inzet doen zij weer snel positiever mee in de samenleving.

Schakel tussen ketenpartners

Daarnaast zijn we de schakel tussen de verschillende ketenpartners. Deze proberen we om de cliënt heen samen te brengen. Zodat de zorg zo optimaal mogelijk op elkaar wordt afgestemd.

Lees meer

Homerun begint rustig aan. Ik ben niet iemand die alles meteen open en bloot gooit. Maar Frank nam de tijd en gaf ons de tijd, tot het moment dat wij zelf iets willen aanpakken. Dan groeit het vertrouwen. Ze zijn er bij Homerun niet op uit om ons leven over te nemen.

Jim
Cliënt Homerun

JobRun

Homerun Ede, Rhenen & Wageningen biedt met JobRun arbeidstoeleidingstrajecten zowel binnen de Homeruntrajecten als daarbuiten. De cliënt brengt samen met een jobcoach in kaart wat zijn of haar interesses, mogelijkheden en belastbaarheid zijn. Van daaruit zoeken we gezamenlijk naar een passende werkplek.

Meer over JobRun

Contact

Homerun Ede, Rhenen en Wageningen is een ambulante locatie. Cliënten worden in de thuissituatie, op kantoor of op een af te spreken plek gezien. Wilt u meer weten? Neem dan direct contact op met onze trajectcoördinator of jobcoach.