Actueel

Wij zijn voortdurend op zoek naar manieren om de zorg te verbeteren. Daarom zetten wij in op thema’s als vitaliteit, beter wonen, inzicht in de LVB-leefwereld, innovatie en partnerschap. We werken aan verschillende projecten en initiatieven om dit te realiseren.

Coronavirus: ontwikkelingen en maatregelen

Het coronavirus grijpt snel om zich heen en de impact is groot. Als zorgorganisatie voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking met locaties in bijna heel het land doen wij er alles aan om onze verantwoordelijkheid te nemen voor de gezondheid van onze cliënten en medewerkers én voor de continuïteit van onze zorg.

Lees hier meer over

Workshop Homerun in de PI

Onze Homerun aanpak voor LVB-jongeren met multiproblematiek is al jaren effectief en succesvol, ook in de penitentiaire inrichting (PI). Benieuwd hoe wij forensische zorg aanvliegen voor LVB’ers tijdens en na detentie? Kom dan naar onze workshop over Homerun in de PI op dinsdag 10 maart a.s. tijdens congres 'Doen wat werkt' in Zwolle.

Lees hier meer over

Werkbezoek Boris van der Ham Homerun-Onderwijsteam Praktijkschool Hoogvliet

Op 14 november bracht Boris van der Ham, voorzitter van het Humanistisch Verbond, een werkbezoek aan ons Homerun-Onderwijsteam op de praktijkschool Accent in Hoogvliet Rotterdam. Kinderen vanaf 12 jaar worden tot hun 18e begeleid (soms met een uitloop tot 19) om een goede start te maken. De school staat midden in een wijk waar armoede en criminaliteit niet onbekend zijn en wat een bijkomende hindernis is voor sommige (LVB) leerlingen op school.

Lees hier meer over

Hanneke doet mee aan WK straatvoetbal voor daklozen

Het leven van thuis- en daklozen verbeteren: met dit doel organiseert de Homeless World Cup Foundation sinds 2003 het WK straatvoetbal. Tijdens deze zeventiende editie (27 juli t/m 3 augustus) mocht onze homerunner Hanneke meedoen met het Nederlandse team aan de World Cup die in Cardiff werd gehouden. Hoewel het toernooi officieel Homeless World Cup heet, leven niet alle deelnemers op straat. Ze zijn bijvoorbeeld ergens anders opgevangen vanwege andere problematiek.

Lees hier meer over